Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- WYBORY 2024-2028
- Konferencja Naukowa „Ochrona przyrody – na jakim etapie jesteśmy i czy jest dobrze?” zakończono rejestrację dla szkół i uczestników indywidualnych.
- XVI edycja Konkursu o Nagrodę Prezesa NBP za najlepszą pracę magisterską
- O substancjach groźnych i niebezpiecznych na Tarnowskim Piątku Chemicznym
- Ostatnie wiosenne zajęcia klas patronackich III Liceum Ogólnokształcącego w laboratoriach Katedry Chemii Akademii Tarnowskiej
- Seminarium naukowe „Psychologiczne aspekty aktywności fizycznej”
- Konferencja naukowa „Ochrona przyrody – na jakim etapie jesteśmy i czy jest dobrze?” zyskała nowych partnerów
- Konferencja Naukowa „Ochrona przyrody – na jakim etapie jesteśmy i czy jest dobrze?” zyskała nowych patronów i partnerów.
- Siostry Kałuckie w czołówce Pucharu Świata, panowie z medalami Pucharu Polski
- „Przeskok” – wystawa dyplomów zrealizowanych na Wydziale Sztuki Akademii Tarnowskiej
- Spotkanie z przedstawicielem firmy GO-ERP